Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z pieczarkami

Składniki:

  • 60 dag mięsa mielonego
  • jajko
  • czerstwa bułka
  • 10 dag pieczarek
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • bułka tarta

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa wbić jajko, dodać namoczoną w wodzie bułkę oraz cebulę i 3 pieczarki starte na tarce.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy uformować małe placuszki.
    Następnie resztę pieczarek pokroić w plasterki i dusić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas rozłożyć je na placuszkach z których uformować kulę.
    Obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *