Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z mięsa drobiowego ze skórką cytrynową

Składniki:

  • ½ kg drobiowego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • pęczek cebulki dymki
  • 2 łyżeczki otartej skórki cytryny
  • ½ łyżeczki tymianku
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Do miseczki wkładamy mielone mięso drobiowe. Cebulkę drobniutko siekamy , dodajemy do mięsa. Wyrabiamy mięso dodając jajko, tymianek i otartą skórkę cytrynową. Dokładnie wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z tak przygotowanej masy wyrabiamy mokrą ręką kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i na rozgrzanym oleju smażymy na złocisty kolor z obu stron. Podajemy z ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *