Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z kaszy gryczanej ze śmietaną

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy gryczanej
  • 1 ¾ szkl. mleka
  • 1 ¼ szkl. wody
  • 3 jajka
  • łyżka cukru
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • 1 szkl. śmietany

Sposób wykonania:

  1. Kaszę zalać osolonym mlekiem oraz wodą i ugotować.
    W między czasie jajka utrzeć razem z cukrem po czym dodać je do ugotowanej masy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym maśle.
    Przed podaniem polać śmietaną.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Beata Półtorak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *