Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy gryczanej
  • 2 łyżki smalcu
  • cebula
  • 15 dag twarogu
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • tłuszcz

Sposób wykonania:

  1. Kasze ugotować według opisu na pakowaniu.
    W między czasie posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu.
    Następnie kołowe kaszy zemleć razem z twarogiem, wówczas dodać pozostałą kasze, cebulę oraz wbić jajko.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy uformować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *