Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z grochu

Składniki:

  • 1 szkl. żółtego grochu
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • kminek
  • jajko
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Groch zalać woda i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły a potem zemleć w maszynce.
    Następnie dodać posikany czosnek oraz natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem oraz imbirem.
    Na sam koniec wbić jajko i ponownie wymieszać.
    Z powstałej masy uformować kotlety, które usmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *