Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z baraniny z rozmarynem

 

Składniki:

  • 8 kotletów z baraniny
  • ½ szkl oliwy
  • majeranek
  • tymianek
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • 8 gałązek rozmarynu

Sposób wykonania:

  1. Z każdego kotleta wyciąć kości oraz większe kawałki tłuszczu.
    Następnie rozgnieść je lekko rękę po czym posmarować oliwą i posypać majerankiem, tymiankiem oraz oregano.
    Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem i zawinąć je w ruloniki, które spiąć gałązkami rozmarynu.
    Odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny.
    Po tym czasie piec na patelni grillowej około 20 minut z każdej strony aby równomiernie się zarumieniły.

 

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *