Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z baraniny z cebulą

Składniki:

  • 1 kg baraniny
  • 2 żółtka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • ½ bułki paryskiej
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka
  • 10-12 cebul

Sposób wykonania:

  1. Cebulę wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.
    Następnie do zmielonej baraniny dodać żółtka, oraz namoczoną bułkę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Miękką cebule pokroić i podać razem z kotletami.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Ewelina Kania

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *