Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety wieprzowe z koprem

Składniki:

  • ½ bulwy kopru włoskiego
  • 1 łyżka owoców jałowca
  • 2 łyżki oliwy
  • starta skórka i sok z 1 pomarańczy
  • 4 kotlety wieprzowe
  • sałata
  • chlebek pita

Sposób wykonania:
Koper włoski posiekać, owoce jałowca utłuc po czym dodać do nich oliwę oraz skórkę pomarańczową.
Powstałą marynatę wylać na mięso, polać jeszcze sokiem z pomarańczy i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie wstawić kotlety do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 10-15 minut w trakcie pieczeni co jakiś czas obracając.
Podawać udekorowane  sałatą oraz chlebkiem pita.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *