Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety wieprzowe mielone

 

Składniki:

  • 400 g schabu
  • 100 g słoniny
  • 1 cebula
  • łyżka bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • 1/3 szkl. mleka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki tłuszczu

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso razem ze słoniną zemleć w maszynce.
    Następnie cebulę posiekać i dodać ja do masy razem z namoczoną i odciśnięta bułką oraz jajkiem i mlekiem.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Formować kotlety, które smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *