Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety szpinakowo-ziemniaczane

Składniki:

  • 1,5 kg szpinaku
  • 750 g ziemniaków
  • 100 g tartej bułki
  • 2 jajka
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach.
    W między czasie szpinak zblanszować po czym odcedzić i drobno posiekać.
    Następnie miękkie ziemniaki odcedzić, obrać i zemleć, dodać do szpinaku.
    Wbić jeszcze jajka, dodać bułkę tartą oraz przyprawy.
    Wszystko dokładnie wyrobić.
    Z powstałej masy formować okrągłe kotlety, które smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju  obu stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *