Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety siekane z ryby

 

Składniki:

  • 0,5 kg ryby (filet z karpia, lina itp.)
  • 1 bułka kajzerka
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 żółtko
  • 1 dag masła
  • pieprz biały , sól
  • natka pietruszki
  • 1 jajko
  • mąka
  • tarta bułka
  • tłuszcz do smażenia

Sposób wykonania:
Rybę wyfiletować, dokładnie usunąć ości. Bułkę rozdrobnić i namoczyć w mleku. Mięso rybie dokładnie, w miarę drobno posiekać, dodać odciśniętą bułkę, żółtko, masło, sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki jeszcze raz posiekać długim nożem. Masę starannie wymieszać, w przypadku jeśli masa będzie zbyt wodnista dodać tartej bułki. Uformować kotlety, panierować w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor na oleju z dodatkiem masła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *