Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety rybne z pangi

Składniki:

 

  • 50 dkg filetów z pangi
  • 1 mała cebula
  • 4 jajka
  • 1 szklanka płatków kukurydzianych
  • 2 łyżki bułki tartej
  • olej , pieprz, sól

 

 

Sposób przyrządzenia:
Filety z pangi i   cebulę zmielić przez maszynkę. 3 jajka ugotować na twardo, schłodzić, pokroić w kosteczkę. Do masy rybnej dodać 1 surowe jajko ,  przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy formować niewielkie kotlety,
panierować w płatkach kukurydzianych. Na rozgrzanym oleju smażyć na złocisty kolor z 2 stron, odsączyć na papierowym ręczniku. Dobrze smakują z surówką z kiszonej kapustą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *