Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety mięsne ze śledziem

Składniki:

 

  • ½ kg mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 2 średnie solone filety śledziowe
  • 2 jajka
  • 2 bułki pszenne
  • szczypta  majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • olej

 

 

Sposób przyrządzenia:
Śledzie wymoczyć. Bułki namoczyć w wodzie i odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Bułkę i filety śledziowe przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać posiekaną cebulę jajka i doprawić solą i pieprzem, wymieszać z mięsem. Doprawić  majerankiem. Z powstałej masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce i smażyć na złocisty kolor z obu stron. Dobrze smakują z pieczonymi ziemniakami i sezonową surówką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *