Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety jagnięce Haliny

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne kotlety jagnięce. Do wykonania przepisu potrzebujesz: kotletów jagnięcych z kością, oliwy z oliwek, miodu i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 4 kotlety jagnięce z kością
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • sok z 1/4 cytryny
  • szczypta papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie oliwę z oliwek wymieszać z miodem,
    Dodać jeszcze sok z cytryny oraz sól, pieprz i paprykę do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Odstawić na co najmniej 1 godzinę, aby mięso przegryzło się z przyprawami.
    Wówczas kłaść je na rozgrzanej patelni.
    Smażyć około 2-3 minut z każdej strony.
    Najlepiej, aby mięso w środku było lekko różowe. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *