Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety chlebowo orzechowe

► Składniki:

  • 1 kg suchego chleba (mieszanego),
  • 4 średnie cebule,
  • 1 l chudego mleka,
  • 3 łyżki bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
  • olej do smażenie,
  • sól i pieprz do smaku

    ► Sposób przygotowania:
     Chleb namoczyć w mleku. Odcisnąć. Zmielić w maszynce do mięsa wraz z obraną cebulą. Dodać jajka, posiekane orzechy i zieleninę. Wyrobić na gładką masę. Gdyby okazała się zbyt rzadka dodać tartej bułki. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować podłużne kotlety. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z gotowanymi warzywami.

    Przepis nadesłany na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *