Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety baranie szpikowane słoniną i szynką

 

Składniki:

  • ¾ mięsa na filetu z udźca
  • 5 dag słoniny
  • 4 plasterki szynki
  • Łyżka sklarowanego masła
  • 2 łyżki mąki
  • ½ szkl rosołu
  • 2 łyżki madery
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z udźca wykroić 4 grube kotlety, które rozbić tłuczkiem.
    Następnie oprószyć so solą oraz pieprzem.
    Słoninę pokroić w słupki a szynkę w podobne paski po czym szpikować kotlety na przemian słoniną i  szynką.
    Tak przygotowane kotlety oprószyć mąka i obsmażyć na rozgrzanym maśle.
    Wówczas podlać je rosołem oraz madera i dusić na małym ogniu około 10 minut

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *