Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet z selera nadziewany serem

Składniki:

  • 1 seler
  • żółty ser
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej

    Sos:

  • ogórek kiszony
  • ketchup
  • mąką ziemniaczana
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Selera ugotować w łupinie po czym go odcedzić, obrać i pokroić w plastry, które obtoczyć w
    Następnie ser również pokroić w plastry, wielkości krążków selera.
    Miedzy dwa plastry selera włożyć plaster sera i całość obtoczyć w jaku a potem w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym podlać go wodą.
    Następnie dodać ketchup, wymieszać i zagęścić mąką ziemniaczaną.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *