Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką


Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 80 gr śliwek suszonych
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia


Sposób wykonania: 

Filety umyć, w każdym zrobić w środku nacięcie, włożyć tam połowę śliwek.
Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki.
Filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce, smażyć na złoty kolor z obu stron, następnie smażyć pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.
Przepis został nadesłany na konkurs "Ekspresowy konkurs bakaliowy" przez mariwanna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *