Składniki:
- 50 dkg filetów z kurczaka
- 1 szklanka majonezu
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- olej
- sól
Sposób przyrządzenia:
Filety rozbić tłuczkiem do mięsa. Połową majonezu posmarować kotlety, marynować przez 2 godziny. Do miski wybić jajko, wsypać sól i mąkę, dokładnie wymieszać. Każdy kotlet obtoczyć w cieście, usmażyć na złoty kolor. Resztę majonezu wymieszać z natką pietruszki i koperku, wymieszać, polać usmażone kotlety.
pychotka
to jest naprawdę dobre i łatwe danie.MUszę wspomnieć , że do tej reszty majonezu dodałam trochęj jogurtu.
Mięso podałam z frytkami i z mizerią z ogórków.Naprawdę zjadłam ze smakiema należę do ludzi wybrednych.Gratuluję.