Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlet schabowy z marynaty

 

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
  • jajko
  • kilka łyżek bułki tartej
  • ½ szkl. jasnego piwa
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany
  • ząbek czosnku
  • smalec
  • sól
  • pieprz
  • ulubione zioła

natka pietruszki

 

Sposób wykonania:

  1. Czosnek drobno posiekać i wrzucić go do piwa.
    Dodać jeszcze sól oraz pieprz.
    Powstałą marynatą zalać mięso i odstawić na 2 godziny.
    Po tym czasie kotlety wyjąć z marynaty, obtoczyć je w roztrzepanym jajku po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i obtoczyć w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie do śmietany dodać ulubione zioła, doprawić jeszcze pieprzem do smaku i zalać nią kotlety.
    Trzymać jeszcze kilka minut na ogniu.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *