Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki ze szpinaku

Składniki:

  • 1 pęczek świeżego szpinaku
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • bułka tarta


Sposób przyrządzenia:
Szpinak umyć, posiekać (nie za drobno), wrzucić do wrzącej się wody. Gotować ok.3min.,odcedzić, pozostawić do ostudzenia. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Wystudzony szpinak połączyć z bułką, jajkiem, wyrobić. Dodać do smaku czosnek, sól i pieprz. Smażyć na patelni na złoty kolor ok. 2 min. Smacznego!
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez agap

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *