Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki mielone z orzechami

 

Składniki:

  • 85 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • 12 dag posiekanych orzechów włoskich
  • 1 ½ łyżeczki pikantnej przyprawy do mięsa
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa wbić jajko, dodać posiekane orzechy i namoczoną w wodzie bułkę.
    Całość dokładnie wymieszać, dodając jeszcze olej, sok z cytryny oraz przyprawę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i uformować z niego małe kotlety, które smażyć na rozgrzanym ruszcie około 9 minut z każdej strony.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *