Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kostki kaszy z winogronami

Składniki:

  • 2 szkl. mleka
  • ½ szkl. kaszy manny
  • 3 łyżki cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • skórka z cytryny
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 szkl. śmietanki
  • winogrona

    Sposób wykonania:
    Mleko, ½ szkl. wody, cukier, sól oraz cukier waniliowy doprowadzić do wrzenia po czym dodać kasze mannę i trzymać na małym ogniu około 12 minut.
    Po tym czasie dodać sok i skórkę z cytryny, wymieszać i przełożyć na talerz, wyrównując powierzchnię, odstawić do ostygnięcia.
    Gdy kasza będzie zimna pokroić ją w kostkę, ułożyć ją w pucharkach przeplatając winogronami.
    Samą górę udekorować kleksami z bitej śmietany.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *