Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koper włoski w ziołach

Składniki:

  • 6 bulw kopru włoskiego
  • 1 łyżka masła
  • 10 dag mąki
  • ½ szkl. mleka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 szkl. startego sera roquefort
  • rzeżucha
  • listki kopru
  • kolendra
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bulwy przekroić na pół po czym zalać wrzątkiem, doprowadzić do wrzenia i trzymać na ogniu ok. 20 min, wówczas miękkie bulwy odcedzić.
    Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić 1 szkl. wywaru z pod gotowania kopru oraz mlekiem po czym nie przerywając mieszania dodawać starty ser  a na koniec jogurt.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sosem bulwy.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki, rzeżuchą oraz kolendrą.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zosię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *