Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Konserwowana sałatka z fasoli, pomidorów i papryki

Składniki:

  • 2 kg pomidorów
  • 1 kg papryki
  • 75 dkg cebuli
  • 75 dkg fasoli
  • 1 szklanka pikantnego keczupu
  • 1,5 szklanki oleju
  • sól, pieprz, cukier do smaku


Sposób przyrządzenia:

Fasole namoczyć 12 godzin wcześniej, gotować 30 minut, odcedzić. Warzywa oczyścić pokroić w paski. W rondlu wymieszać wszystkie składniki, przyprawić, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować około 1 godziny. Gorącą sałatkę przełożyć do sterylnych słoi, szczelnie zamknąć, przykryć kocem aby powoli stygła.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *