Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowy coctail

Skład:
pomarańcz

2 łyżki siekanego szczypiorku

4-5 łyżek soku cytrynowego

2-3 łyżki żelatyny

3/4 litra  soku pomidorowego

sól czosnkowa i selerowa

pieprz, cukier

maggi

natka do ozdoby

Sposób wykonania:
Rozpuszczaną żelatynę połączyć z sokiem pomidorowym doprawionym solą czosnkową
i selerowa, pieprzem, cukrem i maggi. Przelać do płaskiego naczynia do
zastygnięcia, wstawić na 2 godz. do lodówki (nie mrozić!). Obrana pomarańcze
pokroić poprzecznie w grube plastry, potem w kostkę odrzucając pestki. Sok
cytrynowy doprawić cukrem i pieprzem, dodać siekany szczypiorek i kostki
pomarańczy. Zastygniętą galaretkę pomidorowa pokroić w kostkę, dodać do
mieszanki i ostrożnie wymieszać, doprawić do smaku, jeśli trzeba. Przełożyć
do odpowiednich szklanych naczyń, (miseczki, kielichy) ponownie ochłodzić.
Podawać z gałązką natki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *