Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa sałatka warstwowa

Składniki:

  • 20 dkg pieczonych piersi z kurczaka
  • 2 owoce granatu
  • 1 burak ćwikłowy ugotowany
  • 4 jajka
  • 1 szklanka majonezy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Zacznę od uwagi praktycznej, w trakcie przygotowań wszystkie składniki odkładać do osobnych miseczek. Z owoców granatu wybrać miąższ. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę wielkości kostki jajek. Podobnie postępujemy z burakiem i mięsem. Każdy ze składników, z wyjątkiem miąższu granatu, przyprawić, wymieszać z majonezem. W szklanej salaterce układamy kolejno (od dna) buraki, ziemniaki, mięso, miąższ granatu. Sałatka świetnie się prezentuje w salaterce z przezroczystego szkła.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 auto: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *