Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa pieczeń z jagnięcia

Składniki:

  • 50 dkg pieczeni baraniej
  • 1 nieduża marchew
  • 1 cebula
  • 1 mały bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1 plaster ananasa
  • ½ awokado
  • 1 łyżka oliwy
  • ½ szklanki bulionu mięsnego
  • ½ szklanki śmietany kremówki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, obrumienić na niej mięso, dodać obrane i pokrojone warzywa, podlać bulionem, przyprawić, dusić aż mięso zmięknie.  W międzyczasie obrane awokado zmiksować ze śmietaną, dodać odrobinę ziół, przyprawić, powoli podgrzewać  nie doprowadzając do wrzenia. Gotowe mięso  podawać polane przygotowanym sosem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *