Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolby kukurydzy grillowane, glazurowane

Składniki:

    • 6 kolb kukurydzy
    • oliwa
    • sól, pieprz
    • ½ szklanki Sosu barbecue


    Sposób przyrządzenia:

    Delikatnie aby ich nie uszkodzić odciągnąć liście pokrywowe z kolby kukurydzy, usunąć włókna. Kolbę nasmarować obficie oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Liście pokrywowe ułożyć w pierwotnym położeniu tak aby szczelnie okrywały kolbę z ziarnami. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 15 minut obracając kolby co jakiś czas. Gdy liście zaczną się przypalać kolby przełożyć na talerz, odciąć szypułkę i usunąć liście pokrywowe. Używając pędzelka posmarować kolby sosem i grillować jeszcze aż sos zacznie się karmelizować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *