Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolanka z sosem pomidorowym

 

Składniki:

 

  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • 4 puszki pomidorów
  • 3 wołowe kostki rosołowe
  • 2 łyżeczki soli
  • 5 suszonych papryczek chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 90 dag makaronu kolanka
  • ½ szkl startego parmezanu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę i czosnek.
Wówczas dodać pomidory razem z zalewą i gotować na małym ogniu do zgęstniania około 1,5 godziny.
Następnie dodać kostki bulionowe.
Wymieszać aby się rozpuściły i doprawić do smaku solą i chili.
Dusić na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie wyjąć papryczki i ząbki czosnku a wlać olej.
Ponownie wymieszać i dodać makaron ugotowany według opisu na opakowaniu.
Przed podaniem posypać parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *