Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koktajl czekoladowo-bananowy z bitą śmietaną

Zastanawiasz się co przygotować dziś na deser? Przygotuj znakomity koktajl Aby go wykonać potrzebujesz: banana, kakao, mleka migdałowego oraz cynamonu.    
 

Składniki:

  • 1 banan 
  • 2 łyżki kakaa
  • 3 łyżki masła solonego migdałowego
  • 1 1/2 kubka mleka migdałowego
  • szczypta cynamonu
  • bita śmietana do dekoracji
  • kawałek czekolady do posypania
 

Sposób wykonania:

  1. Banana najlepiej przed przygotowaniem koktajlu zamrozić w lodówce.
    Pamiętając, aby przed włożeniem do zamrażalnika obrać go ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je do blendera.
    Zalać mlekiem migdałowym.
    Dodać jeszcze masło migdałowe, cynamon oraz kakao.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego koktajlu.
    Gotowy przelać do wysokich szklanek.
    Udekorować keksem bitej śmietany i posypać startą czekoladą. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *