Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kokosowe ciasto z rodzynkami

Składniki:

  • kostka masła
  • 200 g cukru
  • 4 jajka
  • 100 g wiórków koksowych
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g rodzynków
  • łyżka posiekanej smażonej skórki pomarańczowej
  • masło
  • tarta bułka
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Masło utrzeć z dodatkiem cukru, wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jajka oraz dodawać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
    Na koniec wmieszać jeszcze wiórki kokosowe, rodzynki oraz skórkę pomarańczową.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *