Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kokosowe ciasto

Składniki:

  • 2 gotowe blaty ptysiowe
  • 1 szkl. bitej śmietany
  • 150 g wiórków koksowych
  • 1 szkl. mleczka kokosowego
  • łyżka żelatyny
  • ½ tabliczki gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mleka
  • kieliszek koniaku

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem.
    Następnie mleczko kokosowe zagrzać razem z wiórkami kokosowymi i rozpuścić w nim żelatynę, wówczas przełożyć do masy żółtkowej.
    Cały czas mieszając dodać jeszcze likier a na końcu ubita śmietanę, delikatnie połączyć.
    Powstałym kremem przełożyć blaty ciasta.
    Na koniec czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka, wówczas dodać koniak i ciepłą polewa polać ciasto. 

1 comment for “Kokosowe ciasto

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *