Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kokardki z łososiem i cukinią

Składniki:

  • 300 g makaronu kokardki
  • 1 cukinia
  • 250 g wędzonego łososia
  • 250 g serka mascarpone
  • Pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 5 łyżek oliwy

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie posiekany czosnek i obrana cukinię pokrojoną w kostkę wrzucić na rozgrzana oliwę, trzymać około 8 minut.
    Po tym czasie dodać posiekany koperek, kawałki łososia, sok z cytryny oraz serek mascarpone.
    Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, wówczas polać odcedzony makaron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *