Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kociołek po meksykansku

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa
  • po puszcze białej i czerwonej fasoli
  • puszka pomidorów bez skórki
  • 2 duże cebule
  • 1 zielona papryka
  • 2-3 łyżki oleju
  • 0.5 łyżeczki tymianku
  • sól pieprz do smaku
  • 0.5 łyżeczki papryki słodkiej

Sposób przyrządzenia:
Fasolę osączyć na sitku. Pomidory rozdrobnic w zalewie, cebulę pokroic w cienkie paski.Rozgrzać w garnku olej ,podsmażyć mięso,dodać cebulę i paprykę.Smażyć przez kilka minut, doprawić przyprawami.Włożyć pomidory wraz z zalewą oraz fasolę,doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 5-10 min .

1 comment for “Kociołek po meksykansku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *