Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kluski kładzione z marchewką

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajko
  • ¼ szklanki mleka
  • 2 łyżeczki bułki tartej


    Sposób przyrządzenia:

    Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Masło stopić i dokładnie rozetrzeć z jajkiem, dodać mąkę, mleko i startą marchewkę. Łyżką wyrobić ciasto. Na osoloną wrzącą wodę kłaść kluski.Za każdym razem maczać łyżkę w wodzie. Gotować kilka minut od momentu wypłynięcia na wierzch. Podawać okraszone skwarkami z ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *