Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kluseczki serowe

Składniki:

  • 1 kg twarogu
  • 2 jajka
  • 15 dag mąki pszennej
  • 5 dag maki ziemniaczanej
  • Szczypta soli
  • Łyżeczka oleju
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Twaróg zemleć po czym wbić do niego jajka i dodać obie mąki oraz sól.
    Całość dokładnie wyrobić po czym uformować ciasto w wałek , spłaszczyć i pokroić w romby.
    Kluseczki wrzucić do osolonego wrzątku z dodatkiem oleju i gotować 3 minuty po tym jak wypłyną na wierzch.
    Przed podaniem polać bułką tartą przesmażoną na maśle oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *