Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klopsiki z chili

 

Składniki:

 

  • cebula
  • zielona papryka
  • puszka czerwonej fasoli
  • ½ puszki kukurydzy
  • 200 g sosu pomidorowego
  • Łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki sproszkowanego chili
  • liść laurowy
  • 24 gotowe klopsiki mięsne
  • starty ser cheddar
  • chipsy kukurydziane

Sposób wykonania:
Do rondelka wrzucić posiekaną cebulę, pomidory, paprykę, fasolę, kukurydzę razem z zalewą.
Dodać jeszcze sól, pieprz, sos pomidorowy, chili i liść laurowy.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Wówczas dodać klopsy i gotować pod przykryciem około 45 minut.
Przed podaniem wyjąć liść laurowy i posypać startym serem.
Podawać z chipsami kukurydzianymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *