Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klops zapiekany z marchewką

Składniki:

  • 4 cebule
  • 3-4 marchewki
  • 1 pęczek cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 słoiczek pieczarek
  • 1 mała puszka mieszanki warzywnej meksykańskiej
  • ¼ l bulionu
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • 40 g masła
  • 8 plastrów pieczeni rzymskiej
  • margaryna
  • 200 g startego sera

    Sposób wykonania:
    Cebulę posiekać, a marchew pokroić w plasterki, razem poddusić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać pieczarki, mieszankę warzywną.
    Zalać całość bulionem i dodać sos sojowy.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 5 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać i zdjąć z patelni.
    Na tej samej patelni smażyć mięso po czym przełożyć je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną.
    Na nim rozłożyć warzywa i posypać startym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 1775 stopni i piec około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *