Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Klops z jabłkami

Składniki:

  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 1 ½ szkl czerstwego chleba bez skórki wymieszanego z tymiankiem, szałwia, odrobiną masła i skórka z cytryny
  • 2 szkl posiekanych jabłek
  • 3 jajka
  • łyżeczka soli
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki chrzanu
  • cebula
  • ¾ szkl ketchupu

Sposób wykonania;
Do dużej miski przełożyć mięso.
Dodać do niego chleb z ziołami, posiekane jabłka, roztrzepane jajka, sól, musztardę, chrzan, posiekaną cebulę oraz ketchup.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 1 godzinę 15 minut.
Po upieczeniu poczekać chwile aż ostygnie, wtedy pokroić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *