Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kieszonki z baraniny z miętą

 

Składniki:

  •  600 g baraniny bez kości
  •  4 łyżki pasty sardelowej
  •  2 filety śledzi
  •  8 listków zielonej mięty
  •  1 pomidor
  •  4-5 ząbków czosnku
  •  pieprz
  •  2 łyżki oleju
  • łyżka masła

Sposób wykonania:

  1. Baraninę pokroić na cztery plastry, które lekko zbić tłuczkiem.
    Następnie każdy kotlet naciąć tak aby powstała kieszeń.
    Każdą kieszeń nasmarować czosnkiem roztartym z pieprzem oraz posiekanym pieprzem.
    W każdą kieszeń włożyć po plasterku pomidora i 2 listki zielonej mięty.
    Spiąć wykałaczką aby kieszonki się nie rozpadły.
    Oprószyć je jeszcze pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Gdy się zarumieni dodać jeszcze kawałek masła i jeszcze chwile pozostawić na ogniu.

Liczba porcji: 7

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *