Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbaski z mięsa mielonego

Kiełbaski z mięsa mielonego podawane z jogurtem i koperkiem
Składniki:

  • 300 g chudego mięsa mielonego (cielęciny)
  • 300 g mielonej wieprzowiny
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • produkty Kamis: 
  • 2 łyżeczki Przyprawy do mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka Musztardy Sarepskiej
  • 1 łyżeczka Pieprzu czarnego mielonego

Sos jogurtowy:

Składniki:

    • 500 g jogurtu naturalnego
    • 4 łyżki stopionego masła
    • 2 łyżki posiekanego koperku 

    Przygotowanie:
    Wymieszać oba rodzaje mięsa, dodać drobno posiekaną cebulę, roztarty czosnek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Z masy mięsnej uformować wałeczki grubości 2-3 cm. i nabijać je na metalowe szpikulce. Opiekać ze wszystkich stron ok. 10 min. na grillu. Czosnek na sos rozetrzeć, wymieszać z jogurtem, stopionym masłem i posiekanym koperkiem.
    Przepis nadesłany przez Kamis – Przyprawy SA


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *