Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbasa z ananasem

Składniki:

  • 1/2 kg. cienkiej kiełbasy
  • 8 cebul
  • koncentrat pomidorowy
  • puszka ananasów
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 litra bulionu z kostki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki bazylii
  • 2 łyżki masła

    Przygotowanie:
    Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Dodać pokrojone cebulę i chwilę dusić. Do kiełbasy włożyć pokrojone w kostkę ananasy z sokiem. Dodać odcedzoną czerwoną fasolkę. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku. Na koniec wlać bulion i gotować  ok. 10 minut. Wsypać bazylię.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *