Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbasa smażona w musztardowej marynacie

 

Składniki:

  • 180 g drobiowych kiełbasek
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka sosu Worcester
  • 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta soli czosnkowej
  • szczypta pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Kiełbaski pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie ketchup wymieszać z musztardą i sosem Worcester.
    Wówczas dodać jeszcze sól, pieprz oraz rozgnieciony czosnek.
    Całość wymieszać i powstałą marynatą zalać kiełbasę.
    Odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie smażyć kiełbasę na rozgrzanym oleju około 5-6 minut.
    Przed podaniem oprószyć solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *