Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keks z bakaliami Anety

Składniki:

  • 25 dag margaryny
  • 25 dag cukru
  • 5 jajek
  • 40 dag mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 kieliszki wódki
  • 20 dag bakalii (rodzynek, skórki pomarańczowej, orzechów itp.)
  • 5 łyżek mleka

Sposób przyrządzenia:
Margarynę rozpuścić i wystudzić. Jajka z cukrem ubić, dodać wódkę, mleko, rozpuszczoną margarynę i wymieszać mikserem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i ponownie wymieszać. Bakalie oprószyć mąką i dodać do ciasta. Delikatnie połączyć. Wylać do keksówki i piec ok.50 minut w 170*C.
Przepis nadesłany na konkurs „Ekspresowy konkurs bakaliowy” przez Aneta

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *