Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keks Anny

 

Składniki:

  • 30 dag mąki
  • 15 dag margaryny
  • 5 jaj
  • 20 dag cukru pudru
  • torebka cukru waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 dag bakalii
  • tłucz i mąka do formy

 

Sposób wykonania:

  1. Masło ucierać po czym w trakcie dodawać po jednym jajku, cukier puder oraz cukier waniliowy a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia.
    Całość dokładnie utrzeć aby ciasto było puszyste, wówczas dodać do niego bakalie obtoczone w mące.
    Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 1 godziny.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *