Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kebab z mięsa mielonego

Składniki:
• ½ kg mielonego mięsa (wieprzowe lub wołowe)
• szczypta kminku indyjskiego
• szczypta mielonej kolendry
• szczypta otartej papryki
• szczypta oregano
• ½ łyżeczki Przyprawy do mięs KNORR
• 2 ząbki czosnku
• 2 średnie cebule
• 1 średni pomidor
• 1 paczka placków tortilla
• ¼ szklanki majonezu Hellmann’s
• ¼ szklanki ketchupu ognistego Hellmann’s

Sposób przyrządzenia:
Wyrób mięso mielone z przyprawami, rozdrobnionym czosnkiem i jedną pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Podziel tak przygotowane mięso na małe, mniej więcej 30 g porcje i oklej je wokół patyków do szaszłyka.
Pokrój resztę cebuli i pomidora w bardzo cienkie plastry, posyp oregano.
Podpiecz lekko tortille na grillu bądź patelni, ułóż na talerzu i przykryj czystą ściereczką, aby się nie wysuszyły.

Połącz majonez z ketchupem przygotowując ostry sos.
Smaż kebaby na grillu bądź patelni.
Podawaj gotowe kebaby zawinięte w placki tortilla z odrobiną sosu, pomidorami i cebulą. {hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *