Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza jaglana gotowaną dynią

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy jaglanej
  • 1 ¼ szkl. dyni
  • 3 ¾ szkl. mleka
  • 1 ¾ szkl. wody
  • łyżka cukru
  • sól
  • 3 łyżki masła

    Sposób wykonania:
    1 ¾ szkl mleka razem z wodą zagotować, wówczas dodać kaszę i gotować na małym ogniu.
    W między czasie dynie pokroić w kostkę i zalać resztą gorącego mleka.
    Dodać sól i cukier i również ugotować.
    Miękka kasze i dynię wymieszać razem, dodając łyżkę masła.
    Trzymać jeszcze przez chwile na małym ogniu pod przykryciem.
    Przed podaniem polać roztopionym masłem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *