Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasza gryczana zapiekana z bakaliami

Składniki:

  • ½ kg kaszy gryczanej
  • 5 dkg posiekanych migdałów
  • 1/2 szklanki orzechów nerkowca
  • 1/2 szklanki rodzynek sułtańskich
  • 10 dkg masła
  • 25 dkg białego tłustego sera

    Sposób przyrządzenia:
    Kaszę ugotować na sypko. Bakalie zalać wrzątkiem na kilka minut i osączyć.                                 Migdały obrać ze skórki. Biały ser rozkruszyć. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Do żaroodpornego naczynia przełożyć przygotowaną masę, na wierzch polać roztopionym masłem i wstawić do nagrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni i zapiec około 15-20 minut

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *