Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kasutera

Składniki:

  • jajka 5 sztuk
  • cukier 15 dag
  • mąka 10 dag
  • miód 40 ml
  • cukier puder 2 łyżki
  • tłuszcz do formy

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka proszę utrzeć z cukrem i miodem na gęstą, jednolitą masę. W
    trakcie ubijania dosypywać do niej mąkę. Proszę przelać ciasto do
    blaszki wysmarowanej tłuszczem i piec około 20 minut w temperaturze 180
    stopni. Następnie zamieszać je i piec dalej 30 minut. Ciasto należy
    wystudzić w blaszce, później posypać cukrem pudrem i pokroić w paski
    przed podaniem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *